Iloista kevää odotusta

Vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin, kursseja on pidetty ja osallistujat tuttuun tapaan tyytyväisiä kurssin antiin. Isolle joukolle ihmisiä on annettu uskallus auttaa. Miten tämä uskallus saadaan ihmisille luotua, sitä on vaikea kirjallisesti kertoa, täytyy vain tulla kurssillemme toteamaan tämä itse – jokainen osaa ja uskaltaa, se on mottomme.

Päätimme tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteestamme. Tänä vuonna lahjoitamme kurssiemme tuotoista aiemmin kerrotun osuuden (10 € osallistuja tai 90-150 € / ryhmä) Mannerheimin lastensuojeluliitolle. Näillä näkymin lahjoitus tehdään sopivan keräyskampanjan yhteydessä, jota sitten täydennetään pidettyjen kurssien mukaisesti.

Tein aikani kuluksi kustannusvertailua EFR -kurssin ja kahden päivän EA -kurssin välillä. EFR kurssi on noin 400 € edullisempi kuin EA1 -kurssi. Tässä laskelmassa on huomioitu kurssin hinta sekä kurssilla käytetty työaika. Ero on siis todella merkittävä. Pidemmällä ajanjaksolla laskettuna, 12 vuoden voimassaoloajalle, EFR -kurssi on noin 1400 € edullisempi. Jos puhtaasti asiakaspalautteitamme katsoo, niin tässä tapauksessa edullisempi on parempi ???? Jos koulutettavia on paljon, niin kustannussäästöt ovat todella merkittäviä. 20 hengellä säästä on yli 8000 € / vuosi ja yli 28 000 € / 12 vuoden voimassaolo.

Mitäs sitten tulevaisuudessa. AED -laitteita on Suomessa jo ihan kiitettävän tiuhassa, mutta vielä on lukuisia yrityksiä, joilla tätä henkivakuutusta ei ole. Lanseeraamme tässä kuussa järkevän paketin (myös hinnaltaan), jossa toimitamme yritykselle AED -laitteen ja pidämme ryhmäkurssin. Käytännössä kurssi on joko EFR CPR&AED -elvytyskurssi (4h) tai EFR Primary Care (8h).

Verkossa tapahtuva ensiapukoulutus on ollut kovasti tapetilla ja tämä tietysti nousi sinne seinälle juurikin Korona-aikana. Me First Aid Finlandissa olemme vahvasti sitä mieltä, että ensiavun opettelu etänä on tietyllä tavalla itsensä huijaamista; käytettiin siinä sitten mitä tahansa tekniikka: virtuaalilaseja tms. Toisaalta se, että teoria ja käytäntö erotetaan selkeästi erikseen, ei myöskään ole mielestämme paras tapa oppia. Se, että kuuntelet ensin päivän teoriaa ja sitten jonain toisena päivänä sovellat sitä livenä ei tuota mielestäni parasta mahdollista lopputulosta. Meillä teoria ja käytäntö sulautuvat selkeäksi ja helposti omaksuttavaksi kokonaisuudeksi. Tällä tavalla oppimistulokset ovat kokemuksemme mukaan parhaat. Älkää siis menkö sieltä missä rima on matalin, vaan ottakaa täysi hyöty kurssista. Jos ja kun olette olleet hyvin pitkissä Teams -palavereissa, tiedätte, että puhujan seuraamisen sijaan tehdään kaikkea oheistoimintaa: katsellaan sähköposteja, naamakirjaa, linkedinia ja jopa tutustutaan suoratoistopalveluiden maailmaan.Tässä ajatuksia näin hiihtoloman alla. Nyt varailemaan yrityksellenne kursseja, vielä on tilaa ennen kesälomia. Ja muistathan – me tulemme teille ihan omiin tiloihinne pitämään kurssia; ei tarvitse matkustella. Varaat vain koulutuspäivän sujuvasti nettisivuiltamme: firstaidfinland.fi

Oikein mukavaa kevään odotusta

Jarkko Westerling

Managing Director / Head EFR Instructor

First Aid Finland Oy / 045 176 3990