First Aid Finland, blogin avaus

Noniin, koitetaanpas blogikirjoitusten maailmaa. Uusi kokemus tämäkin:)

Ensin tietysti pientä esittelyä. First Aid Finland tarjoaa EFR -ensiapukoulutusta koko Suomessa. Kyseinen koulutus on hyväksytty ensiapupätevyydeksi yli 180 maassa. Koulutus on hyvin käytännönläheinen. Kurssien tavoitteena on tehdä auttamisen kynnys mahdollisimman matalaksi – kaikki osaavat ja uskaltavat auttaa. Tämä tapahtuu parhaiten käytännön harjoittelun kautta, jota kursseillamme on erityisen paljon. Lisäksi harjoittelemme erilaisia skenaarioita (onnettomuustilanteita), jotka tuovat opitut asiat lähemmäs jokapäiväistä elämää. Kursseillamme opetamme myös aina AED (defibrillaattori – Deffa) käytön. Ensiapukursseja olemme järjestäneet vuodesta 2017 alkaen.

First Aid Finlandissa on 2 pääkouluttajaa, allekirjoittanut ja Kalle Talvinen. Lisäksi käytämme apukouluttajia aina tarpeen mukaan; käytännössä isommat ryhmät vaativat lisäkäsipareja. Minä ja Kalle olemme molemmat pelastustoimessa karaistuneita käytännön ensiavun osaajia. Olemme toimineet vuosia ensilähdön palokunnassa pelastustehtävissä. Tämä osaaminen tulee myös kurssilaisten hyödyksi käytännön esimerkkien ja käytännönläheisten harjoitusten muodossa. Ja tarinoilta erilaisista tapauksista ei yleensä voi välttyä ????

Mikä on tavoitteemme kurssilla? Ensisijainen tavoitteemme on, että kaikki ovat kurssin jälkeen sitä mieltä, että auttaminen on helppoa ja apua pystyy tositilanteessa myös antamaan. Tämän saavuttamiseksi huolehdimme, että kursseillamme on iloinen ja osallistuva/osallistava tunnelma, emme jaarittele epäolennaisia teorioita, vaan keskitymme siihen tietoon joka on välttämätöntä – muuta ei tarvita. Keskitymme siis erityisesti käytäntöön! Huolehdimme, että kaikki osaavat toimia harjoitellessa oikein, annamme runsaasti palautetta – erityisesti positiivista. Kurssien jälkeen on aina mukava nähdä onnellisia ja iloisia ihmisiä, jotka ovat sisäistäneet uusia asioita tai vanhoja asioita oivaltaen uutta. Kurssilaisten palautteet ovat olleet suorastaan ylistäviä ja niitä keräilen sitten seuraavaan blogikirjoitukseeni.

Tässäpä ensimmäisiä ajatuksia blogiin, voit seurailla meitä nettisivuillamme firstaidfinland.fi ja LinkedIN:ssa

Kurssimme ovat erittäin kustannustehokkaista, kesto on korkeintaan yhden työpäivän / kurssi, joten menetetty työaika on mahdollisimman lyhyt.

Jarkko Westerling